Vaig conèixer a la Montse Solé (Calafell, 1983) en ple estiu i, ai, com passen els mesos.., ara que ens retrobem pels volts de Nadal i sembla que tothom tingui ganes d’hivernar, ella segueix desprenent la mateixa vitalitat de sempre. M’explica amb entusiasme que no para: treballa com a community mànager, no fa un ni un any que ha publicat la seva primera novel·la – Què fa la guarra de la teva veïna, Ònix editor – i ja està preparant noves obres. També presenta i coordina el projecte cultural Salmaldon Art juntament amb la Montse Olivé. Tota aquesta força es reflexa en la seva manera de fer: tan aviat riu, com treu el mòbil i fa una foto o mira al cel feliç. Gairebé tota la seva vida ha viscut a Calafell, és segurament per això que l’alegria i l’energia del Mediterrani sempre l’acompanyen.

MontseSolé.Barcelonogy-3

Què significa Barcelona per a tu? La ciutat on els de comarques hem d’anar si volem gaudir dels serveis principals de qualitat… M’explico: una bona obra de teatre s’estrena a Barcelona, l’hospital especialitzat en “x” està a Barcelona, la seu dels grans mitjans de comunicació són a Barcelona, la gran part d’Universitats a Barcelona, els grans centres comercials a Barcelona, l’aeroport principal del país a Barcelona, etc etc…. i podríem seguir i seguir.

Quina és la teva ocupació actual? Escriptora Chick-lit, Social Media i Comunicadora.

Un barri. El Raval.

Un recorregut. Podem començar matí al marítim, sempre el mar a tocar, i d’allà a Arts Santa Mònica, després una estoneta de desconnexió al Bosc de les Fades… Un passeig per La Rambla, perdre’t pel Raval… dinar a Teresa Carles, per la tarda passeig per carrers i carrerons, sessió de tarda al teatre i per la nit un concert al Jamboree i després un beuret a la Plaça del Rei. Sóc d’anar a dormir d’hora jo… I més tenint en compte que els de “comarques” després tenim que agafar el cotxe i fer carretera i manta.

Un edifici. L’estació de França, un lloc potser ràpid de visitar però on imaginar molt l’anar i venir, les vides de les persones que per allà hi passen. Com a escriptora per mi allò és al paradís on inventar vides de les persones… I què duen a la maleta? I on van o d’on tornen.

MontseSolé.Barcelonogy-4

Una imatge. La que guardo quan de petita per primer cop vam pujar a l’avió del Tibidabo i es veia la ciutat… Fins al mar, el mar!!

Un record. Record olfactiu, val? L’olor a suor, a hora punta del matí de primavera, dins el metro camí a la Facultat… Mare de Déu quina pudor! Tots allà enllaunats entre colònies, suors… horribleee.

Un secret. Fa molts anys, feia pràctiques a ESADE, havia estrenat unes sabates, xulíssimes de taló, em van llegar els peus per tot arreu…. No duia ni un duro a sobre, ni tarja de crèdit i vaig aguantar estoica tot el dia, amb sang… Fins que al sortir d’allà em vaig descalçar i vaig recórrer sense sabates fins a parada de ferrocarrils, allà em vaig posar les sabates, vaig agafar ferrocarril i així em vaig anar traient i posant les sabates cada cop que tenia que caminar per carrer fins arribar a estació de Sants, què lluny estava aquell dia! Mai ho havia dit a ningú, és com l’orgull pagès i no volia sentir a dir-me què li mana aquesta «nena» estrenar sabates per anar a ciutat. Després vaig estar dues setmanes anant amb bambes jejeje.

MontseSolé.Barcelonogy-5

On menjar. Al Teresa Carles!

On comprar. Menjar: a la Boqueria, allà tot entra directe als ulls… i la xocolata a l’obrador de Oriol Balaguer. Els petits tallers d’artistes que uns dies a l’any fan jornades de portes obertes. El mercat del llibre antic dels diumenges a Passeig de Sant Antoni… Passejar els encants. No sóc gaire pas de centre comercials… Compro molt online, però si que si en tingués que dir algun seria Pedralbes Center o l’Illa.

Una preocupació. A dia d’avui, la seguretat. I l’excessiva tarifa dels pàrquings.

Una proposta de millora. Canviar d’alcaldessa.

Una persona. Aquella que encara no conec!

Vols dibuixar Barcelona? No gràcies, dibuixo fatal jejeje, somric millor 😉

Alguna altra aportació?

A ulls de turista Barcelona és preciosa!
A ulls de comarques Barcelona és preciosa!
A ulls de tot …m’agrada Barcelona, però a estonetes, que a poble es viu molt bé!! *

MontseSolé.Barcelonogy-2

Seguiu a la Montse a:
twitter: @solemontsesole
instagram: @solemontsesole
Blog de Salmadon Art

Fotos: Gabriela Zea Nadal

Si vols ajudar a garantir la continuïtat i la independència de Barcelonogy, pots fer un donatiu:
O si ho prefereixes, una aportació mensual: