La Caroline Sant Chalois (Barcelona, 1979) és llicenciada en dret, però des de molt jove va triar exercir com a joiera a l’establiment que el seu avi va inaugurar al carrer de Petritxol l’any 1933 junt amb els germans Serrahima. Avui la joieria Sant és sinònim de peces úniques, de l’ús de materials insòlits i de dissenys sovint atrevits, però sempre allunyats de l’ostentació gratuïta. Els Sant han creat una estètica amb la qual, al llarg de les dècades, s’hi han identificat tant la burgesia cultivada barcelonina com tot aquell amant de la tradició i l’exclusivitat. La Caroline, amb la seva elegància sòbria, el seu cosmopolitisme (és filla de pare català i de mare parisina) i la seva enorme sensibilitat, no només recull tot un llegat per a representar la tercera generació d’emblemàtics joiers, sinó que també és una d’aquelles persones que miren al futur aportant a Barcelona aquella personalitat i energia que tant la caracteritzen.

Barcelonogy.CarolineSantChalois.2

Què significa Barcelona per a tu?
Casa meva.

Quina és la teva ocupació actual?
Segueixo la tradició familiar de crear joies a la joieria Sant del carrer Petritxol.

Un barri.
El Barri Gòtic de Barcelona.

Barcelonogy.CarolineSantChalois.3

Un recorregut.
De Petritxol a la Plaça Sant Felip Neri passant per la plaça Sant Josep Oriol i el carrer Banys Nous.

Un edifici.
L’Arc de Triomphe de París. Els meus avis francesos, que són molt importants per mi, viuen just al costat. Arribar a París i veure l’ Arc de Triomphe, l’Étoile, sempre ha estat una sensació molt especial.

Una imatge.
La dels meus fills acabats de néixer, junt amb el meu marit.

Un record.
L’any que vaig passar treballant amb una família de joiers al centre d’Amsterdam. Impagable.

Barcelonogy.CarolineSantChalois.6

Un secret.
Em vaig foradar les orelles jo mateixa cap als 9 anys.

On menjar.
A La Plaça de Madremanya.

On comprar.
A la Boqueria!

Barcelonogy.CarolineSantChalis.5

Una preocupació.
Des de que sóc mare, la de tenir salut per criar el Mateu i la Valentina fins que siguin adults. Mai m’havia preocupat massa per la meva salut abans!

Una proposta de millora.
Que aquells a qui els costa baixar de la Diagonal ho facin molt més sovint. A Barcelona la vida comença per sota de la Diagonal.

Una persona.
Afortunadament, moltes. Inevitablement el meu pare i la seva anarquia vital han marcat el meu caràcter.

Barcelonogy.CarolineSantChalois.4

Et ve de gust dibuixar Barcelona?
Prefereixo dissenyar joies que en transmetin l’essència.

Alguna altra aportació?
La de presentar quatre o cinc joies noves cada setmana, moltes amb materials relativament desconeguts.
Del dijous 10 al dissabte 12 de desembre, a la nostra joieria de Barcelona, podreu visitar la mostra “Gemmes. Fascinació compartida”. És el nostre particular homenatge a les gemmes, a la qualitat, a l’unicitat.
Hi presentarem les quaranta o cinquanta joies que ens hem donat el gust de dissenyar per l’ocasió, realitzades amb pedres molt especials, de les que a nosaltres ens agraden.
També hi mostrarem un ampli i acurat recull de pedres sense muntar. Exemplars que sorprenen, que parlen, que arriben al cor. Òpals, tanzanites, rubel·lites, talles fantasia…Us esperem!*

Barcelonogy.CarolineSantChalois.7

Joieria Sant

En aquestes imatges, la Caroline lluia el collar d’or, ònix i aiguamarina o les arracades d’aiguamarina i diamants. A les fotos de detall porta la clàssica polsera estora i l’anell d’ametrin amb or blanc.

Fotografies de Gabriela Zea Nadal.

Si vols ajudar a garantir la continuïtat i la independència de Barcelonogy, pots fer un donatiu:
O si ho prefereixes, una aportació mensual: